В вече не се ползват услугите на и , като други техни скриптове никога и не са се ползвали. ☝️

Премахната е и собствената инстанция на анализатора, въпреки че беше много добре настроена да иска разрешение първо, да анонимизира събираната информацията и да уважава като цяло "прайвъсито" на посетителите. ☝️

"Параноиците" вече могат да заповядат без да се притесняват. 😂 :blobspy:

Събирам идеи за създаване на нови ботове в :ablobcool: Не само за новини и спорт, може да са на всякаква тематика. 🙄

Наложи се авариен ъпдейт на до версия 2.6rc1 на 🙄 Някои неща може да не работят нормално, 😟 но постепенно ще се оправят. 😃 Докладвайте ми проблеми с директни съобщения. 🙂

Само да напомня, че все още е бета инстанция, даже неофициална бета. 😎

Много неща може да не работят нормално, превода е непълен, грешки и крашове са възможни. 🙄

Може да се следват хора от други инстанции, в такъв случай последователите ще виждат техните публични тутове в нищо че човека, който следват ползва друга инстанция. 😎

вече поддържа само и единствено език 😎

Превода все още не е на 100%, но поне фронта е почти завършен.

Остават админа + хардкоднатите системни съобщения и текстове.

Първи опит за спам атака в мрежата.. разбира се напълно неуспешен! се развива, бавно, но се развива 😎

Новите законови промени одобрени вчера в Европейския Парламент означават, че примерно мрежа като , не би могла да съществува!

Защото не може да гарантираме по никакъв начин, че всичко, което някой потребител качи ще бъде 100% с уредени авторски права, или че ще трябва да плащаме пари за всеки линк към онлайн издание.

Това е пълна простотия, говори се за проблемите от месеци, но.. "кухите кратуни" в парламента приемат всичко без да се замислят!

Ха, открих опция за пренаписване на тутове: "изтрий и пренапиши", това на практика си е "редактирай стара публикация" 🤩 😎

Първата фаза от тестването на приключи успешно 👍

е мрежата (инстанцията), а е екосистемата (сървъра).

Понеже има много други инстанции, за да има смисъл да се поддържа нашата, най-добре ще е тя да е нишова, а нишата да не е заета вече. Няма друга мрежа специално предназначена за Българи, която да е само на Български език.

Точно това е идеята на 🙂

Не ще се придържа стриктно към версиите и политиката на а модификациите и промените които се правят ще са предимно козметични - локализация, теми и тн, като ще се публикуват като опен сорс, защото лиценза го изисква.

Вече отделно може да направим мобилни приложения специално за нашата мрежа и други неща.. ако има смисъл.

вече има група в GitLab, разработчици са добре дошли.

Също така и преводачи, които "говорят" yml и json 😎

Избрани от Румен Дамянов:

Kazvam.com

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас.

Kazvam.com

Mastodon е безплатен сървър с отворен код за социални мрежи.

Като децентрализирана алтернатива на комерсиалните платформи, той позволява избягването на риска от монополизация на твоята комуникация от единични компании.

Изберете си сървър, на който се доверявате, и ще можете да контактувате с всички останали.

Всеки може да пусне свой собствен Mastodon сървър и лесно да вземе участие в социалната мрежа.