Последвай

Историята на един безсмислен преврат, или какво се крие зад конфликта в мъжкия тенис

Покачващото се в последните няколко години напрежение в елита на мъжкия тенис достигна нова връхна точка в края на миналата седмица, когато падна главата на изпълнителния директор на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) Крис Кермоуд.

Проектирано от председателя на Съвета на играчите към АТП Новак и реализирано от малка група в този съвет, отстраняването на стана факт против волята на другите големи звезди като Роджър , Рафаел и Стан .

Британецът ще напусне в края на сезона, когато ще изтече вторият му тригодишен мандат. Отказът да бъде подновен неговият договор предизвика остри реакции и разногласия между главните действащи лица в един от най-комерсиалните и бързо развиващи се икономически спортове.

Мъжкият се озова в ситуация на нужда от нов шеф - наред с нужда от колективна цел, план за действие и спокойствие - което ще се окаже много по-трудна за разрешаване задача, отколкото Джокович и неговите съюзници си си представяли.

"Разбира се, че тенисът се нуждае от промяна и нови идеи. Но когато разрушавате сграда, е най-добре да имате ясна представа какво ще стои на нейно място", заяви тенис експертът Кристофър Клари в анализа си за "Ню Йорк таймс".

dnevnik.bg/sport/2019/03/13/34

Логнете се за да коментирате
Kazvam.com

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас.

Kazvam.com

Mastodon е безплатен сървър с отворен код за социални мрежи.

Като децентрализирана алтернатива на комерсиалните платформи, той позволява избягването на риска от монополизация на твоята комуникация от единични компании.

Изберете си сървър, на който се доверявате, и ще можете да контактувате с всички останали.

Всеки може да пусне свой собствен Mastodon сървър и лесно да вземе участие в социалната мрежа.