Последвай

Джокович с лесна победа на старта в Доха, Вавринка елиминира Хачанов

Двукратният шампион Новак стартира с лесна победа 2019 година. Сърбинът разгроми Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 6:1, 6:2 за 55 минути и се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в () с награден фонд 1.3 милиона долара. Шампионът от 2016 и 2017 година Джокович ще играе във втория кръг срещу Мартон Фучович (Унгария), който елиминира Мариус Копил (Румъния) с 6:3, 6:2. В един от най-интересните мачове за деня бившият номер 3 в световната ранглиста Стан () победи третия поставен и 11-и в света Карен Хачанов (Русия) със 7:6(7), 6:4 за 1:42 часа.
Любопитното е, че в Доха Вавринка и Хачанов играха заедно на двойки. Двамата се очакват и за турнира "София Оупън" 2019 през февруари. Швейцарецът не допусна пробив в мача и стигна до успеха, след като взе само един път подаването на съперника си - за 2:1 във втория сет. "Много съм щастлив. Първи мач за годината, завръщам се в Доха след повече от 10 години, имаше страхотна атмосфера тази вечер. Наистина съм много щастлив са бъда тук и да имам шанс да изиграя още един мач утре", каза Вавринка, който се завръща в Доха за първия път след 2007 година.

sportal.bg/news.php?news=76343

Логнете се за да коментирате
Kazvam.com

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас.

Kazvam.com

Mastodon е безплатен сървър с отворен код за социални мрежи.

Като децентрализирана алтернатива на комерсиалните платформи, той позволява избягването на риска от монополизация на твоята комуникация от единични компании.

Изберете си сървър, на който се доверявате, и ще можете да контактувате с всички останали.

Всеки може да пусне свой собствен Mastodon сървър и лесно да вземе участие в социалната мрежа.