Последвай

: Извън корта Григор е по-различен от останалите играчи, е правилният избор

„Григор, нашият проблем по-скоро е психически, отколкото свързан с тениса. Вече сме заедно от близо две години. Ти се подобри, но сега сме в труден момент по отношение на психиката. Ще ни отнеме известно време, за да разберем какво ще помогне. Прекарал съм много време с бивши играчи и мисля, че те могат да ни помогнат в много аспекти. Позволи ми да поговоря с няколко и да видим коя е най-добрата опция за теб“, така Дани Валверду разкри пред ATPTour.com, че е започнал разговорът, довел по-късно до привличането на Андре Агаси.

След феноменална 2017 г., в която Григор спечели финалите в Лондон и достигна до №3, последва разочароваща 2018 г., изпълнена с липса на увереност, напрежение и неоправдани очаквания.

„За първи път Григор осъзна, че има уменията и нивото да се състезава с най-добрите през целия сезон. Това му помогна да разбере, че целите му са реалистични. Може би е имал съмнение, но целите са постижими“, каза още Валверду.

„Той има възможността да е на върха, да печели големи турнири. Отне му много, за да го приеме, особено през първите месеци, в които не постигаше това, което иска. Като се замислиш, имаш шанса за добри резултати и когато не ги постигнеш, напрежението се увеличава. Той тренираше здраво и играеше добре. Печелеше всеки свой тренировъчен мач с когото и да било. Бях доволен от нивото му, но всичко опираше до психиката както на корта, така и извън него.“

„За щастие Агаси бе готов да ни помогне и бързо разбрах, че той е правилният човек.“

sportal.bg/news.php?news=76582

Логнете се за да коментирате
Kazvam.com

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас.

Kazvam.com

Mastodon е безплатен сървър с отворен код за социални мрежи.

Като децентрализирана алтернатива на комерсиалните платформи, той позволява избягването на риска от монополизация на твоята комуникация от единични компании.

Изберете си сървър, на който се доверявате, и ще можете да контактувате с всички останали.

Всеки може да пусне свой собствен Mastodon сървър и лесно да вземе участие в социалната мрежа.