Последвай

Григор загуби три позиции след Откритото първенство на

Григор загуби три позиции след Откритото първенство на Австралия и вече е под №24 в световната ранглиста на с актив от 1610 точки. Първата ни ракета отпадна на осминафиналите в Мелбърн след загуба от младия американец Франсис Тиафо и така не успя да защити точките си от миналата година, когато стигна до 1/4-финалите. Следващият турнир, на който 27-годишния хасковл ще участва, е в Ротердам (9-17 февруари).

От другите българи втората ни ракета Димитър е 333-о място със 76 точки, а Александър Лазов е 480-и място с 13 точки.

Най-голямата промяна в топ 10 е остъплението на Роджър Федерер с три позиции - от 3-ата на 6-ата. Маестрото изненадващо бе елиминиран в осминафиналите на Откритото първенство на Австралия от Стефанос Циципас, което се отрази негативно на класирането му в световната ранглиста.

На върха продължава да бъде шампионът от Новак , който има в актива си 10 955 точки. На второ място е финалистът Рафаел с 8320, а трети е Александър с 6475 точки. Топ 10 допълват Хуан Мартин дел 5060, Кевин Андерсън с 4845, с 4600, Кей с 4110, Доминик с 3960, Джон Иснър с 3155 и Марин с 3140 точки.

sportal.bg/news.php?news=76794

Логнете се за да коментирате
Kazvam.com

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас.

Kazvam.com

Mastodon е безплатен сървър с отворен код за социални мрежи.

Като децентрализирана алтернатива на комерсиалните платформи, той позволява избягването на риска от монополизация на твоята комуникация от единични компании.

Изберете си сървър, на който се доверявате, и ще можете да контактувате с всички останали.

Всеки може да пусне свой собствен Mastodon сървър и лесно да вземе участие в социалната мрежа.