Дом на 171 потребители
Написали 3 703 публикации
mascot image

Администратор:

Информация за Kazvam.com

Какво е Kazvam.com?

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас. Така ще можете да коментирате и реагирате и на публикациите в тях.

Kazvam.com е с обща тематика, не е специализирана, но все пак си има ниша, защото е предназначена за българи, в нея се пише на български език и съответно почти всички потребителите са българи и повечето теми, които се дискутират са специфични за България.

Какви са правилата за ползване на Kazvam.com?

Основният език е българският, но не е забранено да се пише на други езици, стига да се ползват правилните езикови настройки на публикациите.

Забранено е да се публикуват незаконни порнографски материали (снимки, видео), но законната еротика е разрешена при условие, че се ползва спойлер таг и не се спами в публичният канал.

Рекламирането на сайтове и услуги е разрешено, но не и спаменето на линкове в публичния канал, една публична публикация на 24 часа с рекламна цел на акаунт е ок. Споделянето на връзка към сайт с незаконна дейност, вируси, криптомайнъри и други съмнителни неща ще доведе до директен бан на акаунта.

Наводняването на публичните канали с множество последователни публикации, ще доведе до заглушаване на акаунта.

Ботовете в мрежата са разрешени, стига да не наводняват публичните канали с твърде много публикации дневно.

Спазването на добрите нрави е основното правило за поведение в мрежата. Акаунтите имат собствени инструменти за модерация - заглушаване, блокиране на акаунт или домейн, чрез които могат сами да модерират своят таймлайн. При сериозни проблеми, могат да се пускат репорти до модератори и администратори, които могат да предприемат по сериозни мерки срещу евентуални нарушители.

Как мога да помогна за развитието на мрежата?

Можете да помогнете финансово, за издръжката на сървърите и другите чисто технически разходи, да помогнете за популяризирането на мрежата, ако откриете технически пропуски, или ако имате идеи за подобряване на работата на сайта и мобилната услуга.

Също така можете да се включите и директно в проекта Mastodon, той е с отворен код, всеки може да допринесе с кодене, преводи, предложения и финансова помощ. Помагайки на Mastodon, ще помогнете индиректно и на нас.

Ако имате въпроси можете да се свържете директно с администратора на мрежата.