Дом на 184 потребители
Написали 1 726 публикации
mascot image

Администратор:

За контакти:
info@kazvam.com

Информация за Kazvam.com

Какво е Kazvam.com?

Kazvam.com е българска социална мрежа, която ползва сървъра Mastodon и е част (инстанция) от федерацията от сървъри, които са независими, но напълно съвместими и свързани по между си.

Създавай потребителски акаунт в Kazvam.com вие ще можете да пишете на спокойствие вашите тутове (публикации) и така да се изразявате свободно не само в нашата мрежа, ами и във всички останали сървъри, които са свързани с нас. Така ще можете да коментирате и реагирате и на публикациите в тях.

За кого е предназначена мрежата на Kazvam.com?

Българската социална мрежа на Kazvam.com е с обща тематика, не е специализирана, но все пак си има ниша, защото е предназначена за българи, в нея се пише на български език и съответно почти всички потребителите са българи и повечето теми, които се дискутират са специфични за България.

Кой е собственик на мрежата Kazvam.com?

Мрежата не е собственост на медия, или друг тип фирма с комерсиални интереси, не е собственост на хора с политически или икономически интереси, които имат някакви користни цели. Ако се запознаете с технологията, която се ползва, ще разберете че федерацията от сървъри е децентрализирана и няма общо управление.

Kazvam.com не е юридическо лице, няма управител, инвеститори и подобни, поддържа се малка група програмисти, на които им е интересно да се занимават с тази специфична технология, също така вече им е писнало от тенденциозна цензура в комерсиалните социални мрежи и имат желание да създадат тяхна алтернатива.

Как мога да помогна за развитието на мрежата?

Можете да помогнете финансово, за издръжката на сървърите и другите чисто технически разходи, да помогнете за популяризирането на мрежата, ако откриете технически пропуски, или ако имате идеи за подобряване на работата на сайта и мобилната услуга.

Също така можете да се включите и директно в проекта Mastodon, той е с отворен код, всеки може да допринесе с кодене, преводи, предложения и финансова помощ. Помагайки на Mastodon, ще помогнете индиректно и на нас.

Ако имате въпроси можете да се свържете директно с администратора на мрежата.